Sanitär olägenhet

När någon någonstans glömde en tunna nyfångad fisk och lät den stå i värmen så var det nog ofärdstider. Man var trvungen att äta detta om man inte ville svälta. Det jäste och surnade och blev rent allmänt oaptitligt. Men dåliga tider gjorde att folk inte ratade någonting som eventuellt gick att äta.
I dag kallar man det där för en läckerhet. Tar svinaktigt betalt för en liten plåtburk med Korsnäsdoftande sörja. Är det inte konstigt?
Vi har hafr surströmmingsfest på jobbet i dag. Mycket folk kom det och nästan alla prisade och rosade den jästa fisken. De som liksom jag vägrar att befatta mej med maträtten, njöt av potatis,inlagd sill och tunnbröd. Lukten fick man stå ut med men efter en stund hade nosen vant sig och kräkreflexen gått tillbaka.

Hur kan någon bara tycka att denna kletiga gegga till fisk kan vara en läckerhet? Jag bara undrar. När det finns Kebab och pannkaka. Där kan man säga att det är läckerheter. Och ingen sanitär olägenhet vid öppnandet av förpackningen!

Kommentarer
Postat av: tinelin

Ja till och med strimlad katt är att föredra pappersfabriksfisken.... Det räcker att bo i närheten av ett pappersbruk, man behöver ju inte äta det oxå : ) /Kram

2008-10-02 @ 19:43:27
URL: http://tinelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0