Hej svejs!


Hej mina läsare! Jag har inte glömt bort att blogga. Det är bara det att sedan jag blev pensionär har idéerna torkat bort och jag har faktiskt inte haft lust att skriva. men jag ska bättre mej. Kanske inte skriva varenda dag men lite då och då.

I dag har min privata frissa varit här och klippt av mej den orediga kalufs jag dragit på mej. Det är nästan som om man inte bryr sej om hur man ser ut nu då man bara är hemma. Hel och ren, dusch varje dag och rent inunder förstås - man vet ju aldrig om man skulle råka ut för något och bli hämtad. Hemska tanke om man då osade gårdagstrosor och armsvett!

Jag har inte mått bra de senaste dagarna. Vaknade härom morgonen av att jag "åkte karusell". Allting snurrade och jag hade stora problem att ta mej till toan. Båda armarna var iskalla och bortdomnade och min första tanke var att nu jä... har en propp drabbat mej igen! Låg hela dan (duschad och ombytt - utifall) men snurrandet bara fortsatte. Armarna kom tillbaka som tur var och jag ringde INTE till sjukvårdsupplysningen. Dom vill ju bara skicka en ambulans och det vill inte jag!

Lite av karusellen finns kvar och jag är lite lagom ostadig på benen men så länge jag inte blir sämre så får det fortgå. Har just ätit och diskat, dammsugit och tagit reda på torr tvätt så - i övrigt mår jag bra. Tjingeling!!

Går i bak-tankar...


Jag njuter i fulla drag av att vara helledig och få disponera mina dagar precis som jag önskar. Nu till exempel, har jag drabbats av lusten att baka och laga mat. Inte för att äta upp själv - det är frysen som får ta emot alstren. Men det är så himla kul att få pröva på nya recept, något som jag inte orkade eller hade lust med då jag jobbade.


I dag har jag bakat - igen! Rullrån! Det var säkert tjugofem år sen jag gjorde dessa kakor senast. Jag fick låna ett rån-järn av mina vänner i Forsbacka och nu har det rullats idag! Dubbel sats till och med! Tack herr och fru P!!

Mat ska jag ju ha även i dag men efter att ha stått i kak- och bakdoften i timmar så har hungern stillats en aning. Jo, jag har ju avsmakat rånen - det måste man ju göra innan man bjuder folk på dem! Så det blir något så trist som blodpudding i dag. Det är också gott, men i morgon ska det bli något krångligare.


Nu har jag Onsdagskrysset att klura på. Har börjat så smått men nu ska jag sitta ner en stund och vila mina trötta fötter. Och ta en liten fika - inte något rån denna gång. Måste försöka låta bli!

Ja, vi får se vad det bakas nästa gång. För nu har jag kommit igång och aktiverat bak-genen jag fick från min mor - som var konditor. Jag vansläktas tydligen inte!

Hej svejs!!

RSS 2.0